Livyo

Facilitydiensten en HR versterken elkaar

Facilitaire diensten zorgen voor een productieve en aangename werkomgeving. En daarbij hebben verschillende partijen baat: klanten, bezoekers, leveranciers, management … Toch zijn het vooral de medewerkers die genieten van goed draaiende facilitaire diensten. En dat is meteen de link met HR. Waar facility instaat voor een aangename werkomgeving, ontfermt HR zich over de mensen die er werken.

Hoe corona facilitaire diensten en HR samenbracht

Zowel HR als facilitaire diensten stonden, en staan, tijdens de coronaperiode in voor de veiligheid van de medewerkers en hun omgeving. Ze houden de overheidsbeslissingen in de gaten en zorgen voor de nodige maatregelen in de kantooromgeving. Zo werd de catering al afgebouwd en de schoonmaak opgevoerd door extra desinfectierondes met aandacht voor contactpunten. Sommige bedrijven stuurden hun thuiswerkende medewerkers zelfs een ergonomische bureaustoel. De twee diensten werkten hiervoor nauwer samen dan ooit tevoren.

Inzetten op beleving

De lockdown gaf bedrijven de gelegenheid om grote onderhoudswerken of dieptereinigingen uit te voeren, zonder medewerkers daarbij te storen. Ook het ideale moment om werkplekken in een nieuw jasje te steken, zodat medewerkers met 

plezier opnieuw komen werken in een prachtig nieuw kantoor. Een boost voor de productiviteit.Het is in die richting dat kantooromgevingen evolueren: beleving op de werkvloer optimaliseren. Een plaats waar mensen samenkomen om te brainstormen, vergaderen of opleidingen te volgen. Daarvoor slaan FM en HR de handen in elkaar. Samen zoeken ze uit wat medewerkers willen en hoe hun werkomgeving helpt om de productiviteit te verbeteren.

Facilitaire diensten cruciaal voor aangename werkomgeving

Iedereen werkt graag in een proper, goed onderhouden gebouw aangepast aan de noden en wensen. Een kolfje naar de hand van de FM’er. Bovendien brengt dit ook voordelen met zich mee op vlak van HR. Het bindt talentvolle medewerkers aan het bedrijf en trekt zo ook nieuw bloed aan. Dé basis voor een groeiende onderneming.

Om de cirkel rond te maken, moeten de facilitaire diensten blijven mee-evolueren met een bedrijf en zijn medewerkers. Een goede samenwerking tussen FM en HR is er dus best één van lange duur.

LIVYO is de ontbrekende schakel tussen uw facilitaire diensten en HR. Wilt u weten wat voor u en uw medewerkers de meest optimale werkomgeving is? Neem contact op en wij zoeken het voor u uit.

Plaats een reactie