Livyo

De LIVYO Workplace Barometer – De tool om uw kantooromgeving inzichtelijk te krijgen

De laatste tijd zag u in de media al dat enkele bedrijven volop bezig zijn met het transformeren van hun kantooromgeving naar het nieuwe normaal, gericht op de terugkeer van hun medewerkers. 

Voor veel bedrijven is dit een moeilijke oefening: 

  • Hoeveel dagen per week blijven onze medewerkers thuis werken en hoe pas ik mijn werkruimte hierop aan? 
  • Hoe pas ik mijn dienstverlening aan op deze terugkomst? 
  • Hoe zorg ik voor een aangename, veilige en duurzame werkomgeving voor de terugkerende medewerkers? 
  • En meer…  

Vanuit dit standpunt hebben wij daarom een eigen tool ontwikkeld: 
De LIVYO Workplace Barometer.  

Met deze barometer bieden wij advies en consulting aan bedrijven om hen zo bij te staan in deze oefening, in samenwerking met onze experten.

Hoe werkt de LIVYO Workplace Barometer?

Met deze barometer meten we 3 aspecten om een beeld te krijgen van de huidige werksituatie en verbetervoorstellen aan te reiken in samenwerking met onze experten.

1. Het ruimtegebruik van de werkomgeving

Het onderdeel ‘gebruik’ stelt ons in staat om allerlei data te verzamelen. Deze app wordt gebruikt om gegevens te verzamelen over de bezettingsgraad, de vervuilingsgraad en eventuele meldingen omtrent storingen of defecten van de verschillende ruimtes. De menselijke factor (om data in te geven via een app) zorgt voor een betere dataverzameling, een input die sensoren niet (of in beperkte mate) kunnen. Hierdoor bent u meldingen of klachten van medewerkers steeds voor.

2. De beleving van de facilitaire diensten en de werkomgeving door hun gebruikers

De input van de medewerkers die deze werkplekken gebruiken is ook belangrijk. Daarom peilen wij naar de wensen en noden van de medewerkers in een belevingsenquête. Aan de hand van een enquête onderzoeken we wat medewerkers vinden van de facilitaire dienstverlening binnen uw bedrijf. Deze enquête is volledig op maat van uw bedrijf, om zo in te spelen op de meest cruciale factoren binnen uw werkomgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan orde en netheid, de werkplekindeling en de aangeboden diensten op de werkvloer.

3. De duurzaamheid van de facilitaire diensten en de werkomgeving

Het derde onderdeel van de LIVYO Workplace Barometer is het meten van de duurzaamheid van uw kantooromgeving. Hierbij meten we, aan de hand van een checklist, de duurzaamheid van de verschillende diensten. Zo kijken we bijvoorbeeld naar de duurzaamheid van de schoonmaak, printruimten, sanitaire voorzieningen en nog veel meer.

Uw werkomgeving continue meten

Het unieke aan onze barometer is dat deze 3 onderdelen continue gemeten worden en zo voortdurend de werkomgeving geoptimaliseerd wordt. Elk onderdeel van de LIVYO Workplace Barometer is essentieel om een correct beeld van de werkomgeving te kunnen vormen.

Aan de hand van deze data maken we een grondige analyse van de huidige werkplek en reiken we verbeterpunten aan in samenwerking met onze experten.

Wij helpen u graag bij dit denkproces om zo uw werkplekken aan te passen naar een nieuwe toekomstbestendige werkomgeving!

Meer weten? Laat dan snel uw gegevens achter op de contact pagina en wij nemen snel contact met u op.